کد خبر : 33855 تاریخ انتشار : 1397/3/6-9:29:17
چگونه پایان نامه را تبدیل به مقاله کنیم؟
لینک کوتاه http://www.ssrc.ac.ir/id/33855
بسیاری از دانشگاه‌ها در ایران و جهان برای اینکه اجازه دفاع از پایان‌نامه را به دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا بدهند، آن‌ها می‌بایست اول پایان‌نامه خود را تبدیل به مقاله نمایند. هرچند محتوای پایان‌نامه‌ای که می‌خواهید از آن مقاله استخراج نمایید کاملاً یکسان هم است اما تبدیل یک پایان‌نامه به مقاله کار راحتی نیست.
چگونه پایان‌نامه را تبدیل به مقاله کنیم؟
تبدیل پایان‌نامه به مقاله به تصور برخی از افراد کپی پیست کردن بخش های پایان‌نامه در قالب یک مقاله است اما چنین ایده‌ای بسیار اشتباه می‌باشد. تبدیل پایان‌نامه به مقاله به عبارت ساده‌تر به آشپزی شبیه است. برای مثال، برای پخت یک سوپ خوشمزه اقلام اولیه موردنیاز زیادی وجود دارد. سرآشپز برای پختن این سوپ به خرد کردن این اقلام، سرخ کردن آن‌ها و ریختن مقدار معقولی از هریک به قابلمه می‌پردازد اما آن‌ها را هیچ‌وقت به همان شکل خودشان در درون قابلمه و بدون حساب‌کتاب نمی‌ریزد. تبدیل پایان‌نامه به مقاله نیز دقیقاً به همین شکل است. مطالب موجود در پایان‌نامه باید باظرافت و دقت و مهارت در کنار همدیگر قرار گیرند تا مقاله به وجود آید. نکات موردنظر برای تبدیل پایان‌نامه به مقاله را با ذکر چند تفاوت بین مقاله و پایان‌نامه ارائه می‌دهیم:
۱- چکیده مقاله معمولاً از چکیده پایان‌نامه کوتاه‌تر است. برای نوشتن چکیده مقاله شما‌ می‌توانید از چکیده پایان‌نامه استفاده نمایید، منتها آن را در قالب ۲۵۰ الی ۳۰۰ کلمه خلاصه کنید
۲- بخش مقدمه در یک پایان‌نامه معمولاً با این هدف می‌آید که شما با ادبیات تحقیق حیطه موردبررسی خود آشنایی کامل دارید. معمولاً ادبیات تحقیق علاوه بر بخش مقدمه فصل اول در فصل دوم به‌صورت مفصل ذکر می‌شود که شما می‌بایست از این دو بخش استفاده کرده و یک مقدمه بسیار کوتاه (معمولاً یک و نیم و نهایتاً دو صفحه) ذکر کنید. مقدمه‌‌ای که شما در مقاله ذکر می‌کنید باید بسیار خلاصه و متمرکز بر یک سؤال باشد و با خروجی پژوهشتان و سؤال تحقیق متناسب و هم‌تراز باشد.
   منبع:  www.sciencepeak.com