همزمان با برگزاری چهاردهمین همایش بین‌المللی علوم ورزشی

نخستین دوره مسابقات موت‌ کورت حقوق ورزش و رقابت‌های نظریه برتر کارشناسی در امور ورزشی برگزار شد

۱۸ اسفند ۱۴۰۲ | ۰۹:۰۸ کد : ۲۱۹۱ سایر اخبار اخبار و رویدادها زیر نویس
به‌ منظور توسعه آگاهی‌های حقوقی در حوزه ورزش، نخستین دوره مسابقات موت‌ کورت (دادگاه شبیه‌سازی‌شده) حقوق ورزش و رقابت‌های نظریه برتر کارشناسی کارشناسان رسمی دادگستری در امور ورزشی برگزار شد.

دکتر بهنام نقی‌پور «سرپرست معاونت فناوری پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی» در گفتگو با روابط عمومی پژوهشگاه در خصوص برگزاری اولین دوره مسابقات موت کورت (Moot Court) حقوق وزرش و رقابت‌های نظریه برتر کارشناسی در امور ورزشی اظهار داشت: در دنیای حقوق یکی از تمریناتی که برای وکلا و کارآموزان حوزه حقوق انجام می‌شود، دادگاه شبیه‌سازی است و پژوهشگاه به‌ عنوان متولی علوم بین‌رشته‌ای ورزش، اقدام به برگزاری این مسابقات نمود.

وی در خصوص فرآیند شکل‌گیری این موضوع بیان کرد: فرایند شکل‌گیری از یک سال پیش آغاز شده و حدود ۱۰ جلسه هماهنگی میان اعضای هیأت اجرایی انجام شد. از دیگر سازمان‌های همکار در این رویداد نیز فدراسیون فوتبال و فدراسیون ووشو جمهوری اسلامی ایران می‌باشند.

دکتر نقی‌پور در خصوص نحوه برگزاری مسابقات گفت: طراحی پرونده توسط هیأت اجرایی صورت گرفت. ۱۳ تیم، لوایح خود را از دانشگاه‌ها و کانون وکلا ارسال کردند. پس از بررسی لوایح، در مرحله نهایی، ۸ تیم منتخب در طی ۲ روز مسابقات را برگزار و رتبه‌های برتر مشخص شد. همچنین، مسابقات با طرح پرونده چالشی در بحث قرارداد ورزشی انجام شد که یک مرتبه، تیم‌ها در مقام خواهان و یک مرتبه نیز در مقام خوانده به رقابت پرداختند.

وی افزود: از آنجا که رشته حقوق ورزش در ایران، یک‌ رشته تازه تأسیس است، پژوهشگاه توانست، تعامل خوبی میان کانون وکلا و جامعه علمی ورزش و مدیران اجرایی ورزشی ایجاد نماید.

سرپرست معاونت فناوری پژوهشگاه گفت: یکی از مشکلات ما در کشور، بحث شکست‌ها و ناکامی‌های پی‌ در پی در پرونده‌های بین‌المللی است که متأسفانه آثار منفی گوناگونی برای فدراسیون‌ها و سازمان‌های ورزشی، باشگاه‌های حرفه‌ای و ... ایجاد کرده است و هدف این رویداد، توسعه آگاهی‌های حقوقی در حوزه حقوق ورزش بود که با استقبال کم‌نظیری روبرو شد. امیدواریم که در آینده، شاهد برگزاری رویدادهای بیشتری در این حوزه باشیم.

شایان ذکر است، مرحله نهایی مسابقات مذکور، همزمان با چهاردهمین همایش بین‌المللی علوم ورزشی در تاریخ ۱۶ و ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۲ توسط پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی و به میزبانی دانشگاه علامه طباطبائی تهران برگزار شد. همچنین، اسامی برگزیدگان به شرح ذیل می‌باشد:

مقام اول تیمی (تیم دانشگاه تهران)

• سپیده احمدیان‌فرد
  • علیرضا فاضلی‌جا
  • علیرضا دلاور

مقام دوم تیمی (کانون وکلای هرمزگان - کانون وکلای لرستان)

• الهه تیموریان
  • محمد داداشی
  • حدیث فرهمند
  • سکینه جعفری (مربی)

مقام سوم تیمی (دانشگاه فرهنگیان)

• مریم وحید